keskiviikko 5. elokuuta 2015

On meitä monenlaisia

Heippa! Olen pahoillani, että tämä lupailemani postaus hieman viivästyi! Eilen tiistaina minun oli aivan pakko tehdä eräs myöhässä oleva video valmiiksi. Sen kanssa minulla meni todella myöhään, joten en enää jaksanut tulla tänne kirjoittelemaan väsyneenä. Anteeksi kovasti.. :D Näitä mokia minulle tuntuu sattuvan aivan jatkuvasti, haha! Siirtykäämme nyt kuitenkin itse aiheeseen.
Jokin aika sitten sain päähäni tälläisen idean tehdä postauksen erilaisista sso'n "pelaaja lajeista" (vai sopisiko "pelaaja tyypeistä" tähän paremmin?). Meitähän on niin monenlaisia persoonia. Ette ehkä vielä aivan tajunneet, että mitä tällä oikein tarkoitan, mutta toivottavasti kohta jo ymmärrätte paremmin. Pyörittelin ajatusta kuitenkin hetken päässäni ja nyt päätinkin tulla toteuttamaan tämän ideani! 
Tekstiä on tällä kertaa hieman enemmän ja kuvia vähemmän. Välillä näinkin päin! Huom! Älkääkä ottako tekstejä liian vakavasti. Tämä on tarkoitettu huumoriksi, eikä tarkoitukseni ole moittia ketään x)
~~~~~~ 

Ropehullu
Ropehullu haluaa yksinkertaisesti aina roolipelata, eli ropettaa. Tämmöiseltä henkilöltä olet saattanut saada monia viestejä kysymyksellä "Tulisitko ropettamaan?". Hänet voidaan tuntea hyvin jopa nimeltänsä ainaisista rope huhuiluistaan Global -chatin puolella. Ropehullun saattaa bongata helposti avonaisilta niityiltä ja metsiköistä villihevos-roolipelejä pelailemassa. Myös tallialueet ja kylät sekä kaupungit ovat suosittuja ropetuspaikkoja. 


Ninja 
Ninjat ovat erittäin taitavia pääsemään erilaisiin vaikeisiin paikkoihin, joihin osan pelaajista on edes turha haaveilla pääsevänsä. Välillä tuntuu, että tämän lajin edustajat pääsevät kiipeämään jopa pystysuoraa kalliota pitkin. Myöskään pitkät hypyt, pudotukset ja tasapainoilut eivät tuota ongelmia. Löytyyköhän pelistä edes paikkaa, jonne ninjat eivät pääsisi?
Kilpailija
Tämän lajin pelaaja rakastaa toisia vastaan kilpailemista. Jokaiseen championship -kilpailuun on aivan pakko päästä, vaikka olisi kaikenlaista muutakin tekemistä. Peliin paikalle tultuaan hän kyselee muilta ihmisiltä seuraavia mahdollisia "champpejä". Lajin oikein kehittynyt yksilö saattaa jopa muistaa näiden kilpailujen aikataulut ulkoa.
Kilpailijat tykkäävät myös parannella aikojansa normaaleissakin kisaradoissa. Mitä lähempänä on Top Ever-listan kärkeä, sitä parempi. Kavereitakin on mukava haastaa tiukkaan kilpaan.


Keräilijä 
Keräilijöitä löytyy kahta eri alalajia. Vaate/varuste- sekä hevoskeräilijät. Toisen lajin edustajien tavoitteena on saada ostettua kaikki pelin hevoset. Toinen taas hamstraa itselleen kaikki mahdolliset vaatteet ja varusteet, mitä käsiinsä saa. Sillä ei ole väliä, että onko tuote ruma vai hieno, kunhan sen saa vain tungettua kotitallin komeron pohjalle. 


Laiska 
Laiskat pelaajat ovat yksinkertaisesti laiskoja. Tehtäviä ja dailyjä olisi tekemättä, hevosia treenattavana ja ihmeitä ympäri peliä, mutta kun ei vain jakseta tehdä mitään. Laiskan lajin edustajat mieltyvät usein yhteen tiettyyn paikkaan, jossa he aina seisovat ja ihmettelevät maailman menoa. 


Ahkera 
Laiskan vastakohta. Ahkeran lajin edustajan kartasta ei löydy keltaisia pisteitä ja usein päivän päätteeksi sinisiäkin pisteitä on hyvin vähän. Ahkerat ovat myös etsineet kaikki pelin tähdet ja paikat, sekä kaikki hevoset komeilevat 15 tasolla. Reputation tasotkin ovat mahdollisimman ylhäällä.
Ovela 
Tätä lajia oleva henkilö tietää pelin kaikki mahdolliset bugit ja lagailut. Hän yrittää myös keksiä niitä lisää, jos ei usein niin ainakin silloin tällöin. Ovelan saatat bongata oikeastaan ihan mistä vain! Taivaalta lentelemästä, kaukaa ulapalta, maahan uponneena.. Ovelat taitavat olla jonkinlaista sukua ninjoille.
Yöeläin
Yöeläin pelailee nimensä mukaisesti enimmäkseen yöaikaan. On hyvin harvinaista, jos löydät hänet päiväsaikaan pelin puolelta.


Mainostaja
Mainostaja -lajia olevat muistavat aina mainostaa omaa blogiansa, Youtube kanavaa, Instagramia tms. He pyytävät ihmisiä myös lukemaan, tilaamaan ja seuraamaan.
Jumittaja
Jumittajilla tuntuu olevan ainainen epäonni matkassa. He nimittäin onnistuvat aina jäämään jumiin jokaiseen paikkaan ja/tai asiaan. Kyseessä voi olla ihan vain aita, kivi, seinä tai mikä vain! Muista pitää silmäsi auki jumittajien varalle! Jumittaessaan he saattavat nimittäin kaivata kipeästi apuasi.
Vaatekriisistä kärsivä
Tällä lajilla on usein ongelmia pukeutumisen kanssa. Usein joko vaatteita ei löydy tarpeeksi, ei löydy oikeita sävyä tai ei vain yksinkertaisesti keksitä mitä pukea. Kotitallin komeron turhauttavassa tutkimisessa saattaa mennä jopa useita kymmeniä minuutteja. Sen takia vaatekriisistä kärsiviä saa olla usein odottelemassa.
Myöhästelijä 
Myös tämän lajin edustajia joutuu odottelemaan enemmän kuin usein. On aivan sama, että onko kyse championship'istä, tapahtumasta vai mistä. He myöhästyvät kuitenkin melkein aina. Suosittelen harjoittelemaan ajoittamista.

Hiippari
Hiipparit ovat erittäin taitavia liikkumaan huomaamattomasti. He ovatkin hyviä pysymään poissa näkyvistä ja seuraamaan ihmisiä . Puskat ovat tämän lajin suuressa suosiossa, sillä niihin voi piiloutua hyvin. Myös maastoutuminen on heidän alaansa. 
Johtaja
Nimitys on ehkä hieman harhaanjohtava. Johtajat kuitenkin tykkäävät kovasti ratsastustuntien, vaellusten ja tapahtumien vetämisestä. He ovat parhaimmillaan esillä ollessaan ja johtaessaan.
Globalin valtaaja
Globaalin valtaajat ovat aina äänessä Global -chatin puolella. Monet heistä ovat jopa tunnettuja sen takia. Joskus he tarjoavat viihdettä muille draamailulla ja typerillä riidoillansa.
Valittaja 
Valittajat keksivät lähes jokaisesta asiasta jonkinlaisen puutteen! Tehtävässä on jokin vikana, vaatteet ovat liian kalliita, laatu on huonoa, peli tökkii pahasti.. Mikään ei mene ikinä täysin mielen mukaan.Oliko tämän kaltainen postaus aivan kamala? Vai kenties hyvä? Tunnistatteko itsenne joistakin kohdista? Itse ainakin voin sanoa, että vaatekeräilijä, jumittaja, vaatekriisistä kärsivä sekä valittaja sopivat minuun ainakin osittain erittäin hyvin.. :'D Olisin keksinyt näitä "lajeja" vielä paljon lisääkin, mutta päätin jättää; puhelias, kaikkien kaveri yms, piirteet kokonaan pois.
Jos teillekkin tulee näitä vielä lisää mieleen, niin kertokaa toki kommenteissa tai vaikka omassa blogissanne!48 kommenttia:

 1. Hahah, hyvä idea! Itse olen selvästi Vaatekriisistä kärsivä Laiska :'D

  VastaaPoista
 2. Taidan itse olla laiska joka keräilee kaikkia roskia varastoon lokeroita täyttämään :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Tuo roskien kerääjä voisi kyllä olla aivan oma alalajinsa tuohon keräilijä -kohtaan! Itsekkin harrastan täysin samaa. :D

   Poista
 3. Hyvä postaus oli! :) Itse ainakin olen jumittaja, laiska, vaatekriisistä kärsivä ja joskus myös valittaja.. :3

  VastaaPoista
 4. Hah! Itse olen jumittaja, ahkera ainakin joskus ja hevoskeräilijä aika lailla :D

  VastaaPoista
 5. Voihan, postauksesta tuli tosi kiva! Pikemminkin taidan olla tuo yöeläin, mutta sitten nuo laiska ja ahkerakin sopivat minun rutiiniin molemmin puolin. :'D

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava! Tunnistin itseni heti :D Olen aktiivinen yöeläjä, jolla on ainainen vaatekriisi :p

  Yksi ryhmä tuosta puuttuu, nimittäin ne, jotka koko ajan vinkuvat apua, jos olet kerran jossain tehtävässä erehtynyt niitä auttamaan.. Oletteko huomanneet saman? Välillä on ihan kiva autella, mutta kun joka päivä alkaa sadella pyyntöjä, niin.. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mahtavaa. :D
   Oi olet aivan oikeassa! Tuo on todellakin yksi aivan oma lajinsa.. :'D

   Poista
 7. on ite selvästtikkin: ninja, ropehullu, laiska ja keräilijä (vatteitten keräilijä) XD Tää on tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon* anteeks, osaankirjoittaa.fi :D

   Poista
  2. Kamilla Mysterypaw6. elokuuta 2015 klo 18.16

   Hyvä idea :D Oon varmaan myöhästelijä, ahkera/laiska ja kilpailija (jos siis ehdin paikalle :'D)

   Poista
 8. Mää oon kyl ilmielävä laiskaninja:'D

  VastaaPoista
 9. Täähän oli ihan kiva postaus:)
  Itse taidan olla melko ahkera jumittaja.

  VastaaPoista
 10. Täältä löytyy vaatekriisistä kärsivä ovela jumittaja hiippari

  VastaaPoista
 11. Mie oon ainakin ihan ehdottomasti: Ninja, Kilpailija (se kehittyneempi yksilö 8D), Keräilijä (varusteet ja konit), Ahkera (Konit eivät kaikki ole 15 lvl, mutta kaikki radat teen joka pv :P), Yöeläin (jos osaan vaan pysyä hereillä), Jumittaja (en halua edes mainita sitä herkkää hetkeä sen puuaidan kanssa...), Globalin valtaaja (vain äänes olo, ei riitely)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuu hienoa :'D Kaikenlaista lajia!

   Poista
  2. Ei ainakaan kerkeä olemaan tylsää :)

   Poista
 12. Oon kaikkia paitsi yöeläjää jos mä voisin pelata stabuu. Mut katon ahkerasti suomen sso pelaajien videoita tubesta. Helpottaa suruun. Kun mä pääsen sinne stabuun pelaan niin melkein voittekin jo arvata mitä tapahtuis. Esim. vaate ja hevos kuppojen konkurssi ja paljon muuta. XD :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaakko muuten howrsee? Oon siellä Pilkku. Kannattaa kokeilla!;)

   Poista
  2. Minut löytää Howrsesta nimellä mansellix. :) Joskus pelailin siellä todella aktiivisesti, mutta nykyään peli ei oikein enää kiinnosta. Käyn siellä kuitenkin aina parisen kertaa kuukaudessa.

   Poista
  3. Jeeeee!!! Meen laittaan sul sinne viestii.

   Poista
 13. Mhmm.. Taidanpa olla ninja, ahkera, keräilijä, sekä hiippari 8)) mutta tosi hyvä postaus o::

  VastaaPoista
 14. Ite oon ainaki vaatekriisistä kärsivä laiska :'D Joskus taitaa vähän jumittajankin vikaa löytyä :D
  -Valas

  VastaaPoista
 15. jumittaja ninja ropettaja laiskuri öm.... xD
  näit on liikaa. kärsin myös vaatekriisistä.
  oon myös johtaja ja ovela ja kai hiippari xD

  VastaaPoista
 16. Minä olen ahkera jumittajaninja XD

  VastaaPoista
 17. Olen ehdottomasti jumittaja ja yleensä ahkera ja tietysti vaatekriisistä kärsivä ja kai mussa on vähän ninjan vikaa xD

  VastaaPoista
 18. Hah, osa näistä suuntaavat juuri minuun! AInakin laiska, ahkera, hiippai, jumittaja, oisko vielä joku? XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huu taitavat olla yleisiä lajeja nuo.. xD

   Poista
 19. Mie oo aika outo sson pelaaja.. Oon ahkera vaa heppojen koulutukses, Hiippari,Ninja,jumittaja ja vaatekriisistä kärsivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin vähä niinku "jatkaa" tätä ku mul on mieles pari juttua jotka ei oo tässä :]

   Poista
 20. Linkkasin sut tän tapaiseen postaukseen
  http://evabia.blogspot.fi/2015/08/34-monenlaisia-pelaajia.html?m=1
  Tuossa se postaus

  VastaaPoista
 21. Mie oon ahkera ja välillä laiska
  -Odette

  VastaaPoista
 22. Ihana ja piristävä postaus! Itse olen ainakin hiippari, vaatekriisistä kärsivä (joskus>:D), joskus laiska ja jumittaja! Tällaisia lisää!

  (Oon SSO:ssa nimellä Isabel Flowerworth. Servu WE1 Spring Star.);-D

  VastaaPoista