torstai 16. heinäkuuta 2015

Toisenlainen näkökulma

Heippa! Huh! Tänään olisi vihdoin ja viimein vuorossa tämä erikoisempipostaus, josta on tultu höpöteltyä parissa edellisessä postauksessa. Tämän postauksen toteuttaminen vaati minulta ihan kunnolla aikaa, joten sen takia julkaiseminenkin hiukan myöhästyi. Mutta niinhän se sanonta meni, että parempi myöhään kun ei milloinkaan! Haha. 
Postauksen aihe on siis ratsastuskerta Even näkökulmasta. Ihan kuvia myöten, sillä aina ei ole kuvaajaa saatavilla. En sitten tiedä, että mikähän kamera Evellä on päässä oikein ollut.. :'D
Sanon vielä, että pahoittelen kovasti joidenkin kuvien laatua! Kovasti koitin isonnella ja parannella tiukasti rajattuja kuvia, mutta ladattuani ne tänne bloggerin puolelle monien kuvien laatu pissi aivan täysillä. Arght.
Eivätkä myöskään kuvamuokkaustaitoni ole mistään parhaimmasta päästä.. :'D Viihdyttämistähän varten tämä blogi kuitenkin on, joten naurakaa aivan vapaasti! Nyt itse aiheeseen. Boom!
~~~ ~~~ ~~~ ~~~ 
Tallityöntekijä oli vienyt Momon eräälle tallin läheiselle isolle laitumelle, joten ensimmäinen homma oli hakea mahtava ratsuni sieltä. Laitumelle oli onneksi vain parin sadan metrin matka. Aitauksessa ratsuni torkkuikin aivan portin lähettyvillä. Minut huomattuaan mokomakin Momo teki kuitenkin U-käännöksen ja lähti hilpeästi pukitellen laukkaamaan laitumen perimmäistä reunaa kohti. Arght! Tyhmä eläin kun on.

"Höhöö!"


Onnistuin lopulta saamaan Momon kiinni houkuttelemalla sen luokseni ratsastushousujeni taskuun jäämillä leivänpaloilla. Herra kun on kovasti ruuan perään! Tulipahan ainakin itsellenikin kunnon verryttely ennen ratsastusta Momon perässä juostessa. Hehe!
Taluttelin Momon kaikessa rauhassa tallille ja vein karsinaansa. Eräs tuttavani Ellen oli sattumoisin yhtäaikaa tallilla oman hevosensa Coolgazerin kanssa. Moikkasin ja vaihdoin pikaiset kuulumiset, ennen kuin siirryin Momon hoitamisen puoleen.

"No kyllähän minun täytyi hieman verrytellä ja juoksuttaa omistajaani. Tuommoinen hidas rautakanki kun on!"Momo oli säilynyt laitumella ollessaan yllättävän puhtaana, eikä sen harjaamisessa mennyt kovinkaan kauan. Seuraavaksi selvitin hännän, puhdistin kaviot ja käärin pintelit jalkoihin. Lopuksi laitoin vielä satulan ja suitset, sekä itselleni kypärän päähän.
Sitten olimmekin valmiita! Olin päättänyt, että tänään lähtisimme eräälle maneesille hyppimään esteitä. Maneesille olisi parin kilometrin matka, joten siinä samalla tulisi tehtyä hyvät ja pitkät alkukäynnit. 


"Mmmh.. En jaksa! Vielä viisi minuuttia, kiitos."

Talutin Momon ulos tallista ja nousin satulaan. Ja näin matkamme saattoi alkaa!Täytyy muistaa olla valppaana autojen varalta!


Matka maneesille taittui hyvin ilman kummempia kommelluksia. Perille päästyämme aloitin suoraan verryttelemään ravissa, sillä olimmehan kävelleet koko matkan maneesille. Ravailtuani tarpeeksi aloitin verkkaamaan laukassa. Tein kaikenlaisia erilaisia ja -kokoisia ympyröitä ja kiemuroita, sekä tulin muutamien puomien yli.
Lopulta pääsimme itse asiaan, eli hyppäämään. Itsekseen ratsastelussa on se huono puoli, että täytyy nousta aina alas selästä, jos haluaa nostaa tai laskea estettä. Mutta pikku vikojahan ne vain ovat! Kuitenkin. Aloitin hyppäämään paria eri estettä ja nostelin niitä aina parin toiston jälkeen. Tein myös erilaisia reittejä esteeltä toiselle. Hypyt sujuivat kokonaisuudessaan hyvin!
Eräälle esteelle ratsastin kuitenkin liian huonon reitin ja Momo sitten tarkkana poikana kieltäytyi hyppäämästä. Tämä äkkipysähtyminen ei juurikaan horjuttanut minua pois satulasta, mutta Momo päätti nousta vielä äkisti takajaloilleen seisomaan. Tähän en ollut ollenkaan varautunut, joten tipuin maahan selkä edellä.
Ilmathan siinä lähtivät pihalle keuhkoista, mutta ei onneksi mitään sen vakavempaa. Momo sen sijaan oli juossut maneesin toiseen päätyyn. Siellä se seisoi täysin viattomalta näyttäen.

"Eii tästä voi hypätä!!"


"Hyppää kuule yksinäs, meikä lähtee nyt!"


Momo antautui helposti kiinni. Nousin takaisin selkään ja hyppäsin vielä pari kertaa tämän kohtalokkaan esteen yli. Tällä kertaa hyvällä menestyksellä. Sitten aloitinkin jo loppuverryttelyn. Ne valmiiksi saatuamme otimme suunnaksi kotitallin.

"Enhän minä mitään tehnyt.. Kiltti heppa kun olen. Syytä vain itseäsi!"


Tallille päästyämme otin Momolta varusteet pois ja annoin herralle vettä. Sää oli kuitenkin sen verran lämmin, että päätin lähteä vielä käyttämään Momoa kahlaamassa tallin viereiselle rannalle. Vesi tosiaan piristi ja viilensi mukavasti rankan treenin jälkeen!

Kuva sangon näkökulmasta..

Loppuun vielä yhteiskuva Ellenin kanssa. Hihi!

 ~~~ ~~~ ~~~ ~~~ 
Okei. Mitäs piditte tälläisestä "tarinallisesta" postauksesta?  Oliko tämä aivan kauhea ensimmäinen- ja viimeinen kerta, vai haluaisitteko kenties joskus tulevaisuudessa nähdä toisenkin tämmöisen?
Kertokaa mielipiteenne postauksesta rohkeasti kommenteissa! c: 


43 kommenttia:

 1. Oli tosi kiva lukea! Tulevaisuudessa voisi lukea enemmänkin tämmösiä. :)

  - Caroline

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun pidit! :) Jees, toteutan kyllä joskus toisenkin kerran tämänkaltaisen postauksen!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Ja mitä sanoit niistä kuvanmuokkaustaidoista? Hyvinhän sinä ne kuvat muokkasit :P :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon! x) Haha, itse en ole ollenkaan tyytyväinen suurimpaan osaan noista!

   Poista
 3. Lisää lisää lisää lisää lisää!! Tätä oli tosi kiva lukea ja muutenkin oli vähän erilaista materiaalia :) Eli vielä kerran LISÄÄ!!

  -Tanja

  VastaaPoista
 4. Lisää vaan :)
  Tää oli tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joops! Kiva kun tykkäsit & kiitos kovasti! :)

   Poista
 5. Oli tosi kiva postaus! Tämmönen olis tosi kiva jonkun hepan näkö kulmasta:D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! :3 Oi hitsi mahtava idea! Kiitos siitäkin!

   Poista
 6. Tosi mahtava! Ja muokkaukset on hauskoja :D Lisää vaan kaikkia tämmöisiä erikoisuuksia, me likes :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huii suuret kiitokset! :) Mukavaa kun tykkäsit!

   Poista
 7. Tää oli ihan sika kiva 8) Lisää vaan!
  Muuten ootko koskaan miettiny tekeväs jotain elokuvaa tai ihan lyhärielokuvan sso:sta :D voisit kokeilla tehä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ! c:
   Joo itseasiassa olen ! Juonikin olisi jo mietittynä elokuvaa varten, mutta minun tietokoneeni pyörittää sso'ta todella huonosti. Tämän takia elokuvan kuvaaminen ei onnistuisi ollenkaan.. :/
   Mutta ehdottomasti toteutan suunnitelmani sitten, kun olen saanut hankittua paremman tietokoneen!

   Poista
 8. Kiva postaus, eikun lisää tulemaan! :)

  VastaaPoista
 9. Lisäälisäälisää <33 Pidin ihan sikana, lisää tämmösiä. Ja sun kuvanmuokkaustaidot = 6/5 <33

  VastaaPoista
 10. Tääää oli jotain niin hienoa ten outta ten QQQQQ!

  VastaaPoista
 11. Tää oli aivan mahtava! Ja hienosti muokattuja kuvia :D Lisää vaan tulemaan :)

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva postaus :) Lisää tämmösii :D Miten hepan saa liikkumaan ilman ratsastajaa????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ! :)
   Ratsastajan saa pois näkyvistä poistamalla tietokoneen tiedostoista tietyt datat. Kun kirjoittaa Youtuben hakuun esim. "SSO How to be a wild horse" löytyy monia ohjeita, että kuinka homma oikein toimii :D

   Poista
 13. Tää oli ihan sairaan kiva, tykkäsin ihan hirveesti! Tee uusikskin.

  VastaaPoista
 14. Aiwan ihana isolla A:lla :33! Mielelläni lukisin enemmänkin näitä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea :3 Oli tosi mukava lukea näin sateisena päivänä x3 Tuo tarina oli kyllä tosi hyvä :D Ja hyvinhän nuo kuvat on onnistuneet :'D Lisää!

   Poista
  2. Kiva kun pidit ! Ja kiitos kovasti x)

   Poista
 15. Laita tämmötteitä esim. kerran kahdessa viikossa ja vaikka esim. päiväkirjan muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa, että miten inspiraatio riittää.. :D Ja aika.

   Poista
 16. TÄÄ OLI TOSI KIVA. :3
  Voisit teh' useamminkin. Ja se alas putoaminen''kuva'' oli tosi hieno. Peukkua!
  :DddDD

  VastaaPoista
 17. Tää on tosi kivasti ja hienosti tehy! :)

  VastaaPoista
 18. Ihan sairaan kivasti tehty! :) ja nää kvat on niin hienosti editoitu :o ehdottomasti lukisin toisenkin kerran tämän tyylisen postauksen! c: ♥ //Cristina Lowbrooke

  VastaaPoista
 19. Todella hyviä kuvia! Millä pystyy muuten ottamaan selfieitä SSO:ssa?

  VastaaPoista